За Монтевидео Резиденс

„Монтевидео“ е улица в столичния квартал Овча купел. Кръстена на урогвайската столица, а името в буквален превод означава „виждам нашир и надлъж всичко, което може да се види“. По нея наистина може да се види всичко. Нови учебни заведения, нови кооперации, множенствено малки и големи магазини и ресторанти за бързо хранене. Тук са Нов Български Университет, ВСУ Любен Каравелов, Франкфонския институт както и няколко средни училища. В близост е и Италинския Лицей. „Montevideo residence“ е в непосредствена близост до Нов Български Университет. Близостта до околовръснтния път предоставя много добър комуникационен достъп. Въпреки, че е на 6 км от идеалния център на София, близостта на квартала до планината, лесния достъп, чистия въздух и обновяващата инфрастуктура го превръща в един от най желаните. В квартала минават множествено автобуси и се изгражда най бързия и екологичен транспорт Софийското метро, с него достъпа до центъра ще е само за 10 минути.

Градски транспорт

Спирка на автобуси 45
Спирка на автобуси 73
Метростанция "Овча Купел"

Учебни заведения

Нов Български Университет
ДГ „33 сребърни звънчета“
ДГ „39 пролет“
ДГ „84 детелина“
88 СУ „Димитър Попниколов“
149 СУ „Иван Хаджийски“

Супермаркети

Кауфланд
Фантастико
Била
Лидл

Здравни заведения

Медицински комплекс „Сердика“
МБАЛ "Доверие"
ДКЦ 21

Фитнеси

Фитнес Титан
Фитнес Център Славия
Фитнес клуб Ситалк
Пулс Фитнес и Спа

Паркове

Западен парк
Паркове Овча Купел и Славия

Търговски центрове

Мол България

Монтевидео Резиденс е модерен жилищен комплекс, който се състои се от две 9-етажни жилищни сгради с общо РЗП 8110 м2. В тях са разположени 110 апартамента от 37 м2 до 157 м2 – студия, едностайни, двустайни и тристайни. За бъдещите жители в комплекса са предвидени и 90 подземни гаража, както и 7 външни парко места.
Външният вид на "Монтевидео Резидънс" се отличава със стъпаловидна, сравнително изчистена и безсъмнено много стилна визия, която носи усещане за лукс и класа. Светлите тонове пък, в които е издържан комплексът, засилват усещането за спокойствие и хармония и на подсъзнателно ниво. Чувство за сигурност дава и предварително предвиденото помещение за портиер.
Апартаментите са просторни и светли, повечето от тях притежават и тераса, на която бъдещите собственици да се наслаждават на може би най-чистия въздух в София – този в Овча Купел. А изборът какво да съзерцават очите им, докато се наслаждават на сутрешното си кафе на терасата, е изцяло техен. От една страна комплексът разполага с апартаменти с гледка към красивата и спокойна Витоша, а от друга – с такива с поглед към динамичната градска среда на София. Двата типа гледки носят различен собствен, но и несъмнено въздействащ сам по себе си, почерк. Отоплението в жилищата ще бъде на ТЕЦ.
Изолацията е един от най-важните компоненти на една сграда и затова ние никога не правим компромис с нея. Външната зидария на Монтевидео Резидънс ще е с тухли Wienerberger Poroterm N+F, а вътрешната – с Wienerberger Forati. Тухлите Wienerberger се славят като тухли от най-висок клас заради повече от отличните си топлоизолационни и шумоизолационни качества, осигуряващи оптимален комфорт на обитателите на сградите. Друга важна характеристика на сградите в "Монтевидео Резидънс" е използването на технология XPS 10см, която осигурява над 40% енергоспестяване. Използването на тази технология също така увеличава и животът на фасадата.
Дограмата е един от другите ключови компоненти в една сграда и поради тази причина сме предвидили монтаж на 6-камерна дограма с немски обков, която се състои от четирисезонни стъкла отвън, газ аргон по средата и K-стъкло от вътре. Всичко това също осигурява над 40% енергоспестяване и работи активно за топлоизолацията и шумоизолацията.
Коридорите, стълбищата и общите части са първото, което посетителите в една сграда забелязват и играят ключова роля в създаването на общото впечатление. Имайки това предвид, ние плануваме тези пространства да допринасят за цялостното аристократично излъчване на комплекса. Стълбищата ще бъдат изработени от изцяло естествени материали като мрамор и гранит. Асансьорите също са най-високо качества, така че дават не само приятно изживяване, но и изключително сигурно такова. Както вече споменахме нагоре, предвидено е и помещение за портиер. Финалното решение за наличието на охрана обаче, ще остане избор на бъдещите собственици на апартаментите.
Български